[...] np. w selektywnym transporcie. Duże ilości lecytyny są gromadzone w ramach żółtka w oocytach (komórkach zwierzęcych i ludzkich, z których powstają gamety żeńskie, czyli jaja). Inny rodzaj fosfolipidow - sfingolipidy zawierają zamiast glicerolu, sfingozynę. Występują w osłonkach mielinowych rdzennych włókien nerwowych pod nazwą sfingomieliny. [...]
[...] sok z ogórków czy pomidorów, "rosołki" jarzynowe. Jak najwięcej cytrusów (wit. C) oraz herbata z dzikiej róży. W żadnym wypadku pokarmy zwierzęce (mięso, mleko, sery, jaja). Na-tomiast można spożywać pokarmy mączne: kasze, płatki, chleb. Ważna zasada - jeśli jemy, to głównie surowizny. Wpływ kuracji głodowej można porównać do [...]
[...] % całej dziennej dawki 1200 kcal. Tworząc własny zestaw postaraj się by składał się z produktów zbożowych (płatki, muesli, chleb razowy chrupki), pełnowartościowego białka (jaja, mleko, chudy ser, wędliny), warzyw lub owoców. 1. kawa naturalna z 50 ml mleka, 2 kromki chrupkiego pieczywa: I z plasterkiem szynki, II cienko posmarowana [...]
[...] (stłuszczenie, marskość); wchodzi w skład Methiovitu. Działa ochronnie na komórki wątroby, ułatwia szybkie pozbycie się tkanki tłuszczowej. Najobficiej występuje w białku jaja i mleka. fenyloalanina - aminokwas egzogenny, w organizmie może ulegać przekształceniu w tyrozynę. Brak enzymu umożliwiającego to przekształcenie jest przyczyną [...]
[...] BTWw czasami z dodatkiem cukrów czy też tłuszczy. ‘Czystym’ produktem z całą pewnością można nazwać produkty, którymi obdarzyła nas natura,wszelkiego rodzaju mięsa,ryby,jaja,nasiona,orzechy,warzywa i owoce. Jeśli ludzka ręka nie tknęła tych produktów,nie są wysokoprzetworzone,za to bardzo bogate w składniki odżywcze, witaminy i minerały – to [...]
[...] powinny być następujące - 60% węglowodanów, 25% protein, 15% tłuszczów. Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i [...]
[...] powinny być następujące - 60% węglowodanów, 25% protein, 15% tłuszczów. Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i [...]
[...] Wartość biologiczna całego jajka kształtuje się na poziomie 96%, a białko to, wykorzystywane jest do celów budulcowych w 93%, przyswajalność minerałów wynosi 76%. Białko jaja składa się w 88% z wody, 11% to proteiny, 1% witaminy, sole mineralne oraz glukoza. Optymalni dobrze wiedzą, że żadne białko nie może równać się z białkiem pochodzącym [...]
[...] niż tylko ilości składników odżywczych. Fragment tekstu, który twierdzi, że: "żywność zawierająca tłuszcze, tłuszcze nasycone i cholesterol taka jak: mięso, mleko, ser i jaja - zawiera też wysokiej klasy proteiny i jest dla nas najlepszym źródłem pewnych witamin i składników mineralnych" - powinien zostać usunięty. Nie ma żadnych dowodów na [...]
[...] nazywanymi kwasami tłuszczowymi. W zależności od ich pochodzenia wyróżniamy dwie duże kategorie tłuszczów: — Tłuszcze zwierzęce; znajdujemy je w mięsie, rybach, maśle, jajach, serze, świeżej śmietanie itd... — Tłuszcze roślinne; są obecne w oleju z orzechów ziemnych, oliwek, orzechów włoskich, w margarynach itd... Lipidy można podzielić [...]
[...] jej podawać dożylnie. Jedynie u chorych w śpiączce można podawać tę witaminę w bardzo powolnym wlewie dożylnym. wystepowanie: Drożdże, marchew, pomidory, jabłka, mleko, jaja, wątroba, otręby ryżowe, mięso, kiełki pszenicy, orzechy i rośliny strączkowe. Zapotrzebowanie Dorośli : zapobiegawczo - doustnie 3-9mg dziennie podzielone na 2-3 [...]
Odżywianie a grupa krwiWitam nie wiem czy ten temat był kiedyś poruszany Słyszałem ze odżywianie zgodnie ze swoją grupą krwi poprawia diete dlatego zamieściłem ten temat dla niektórych może być przydatny Dieta dla grupy krwi 0 Założenia: Grupa krwi 0 jest najstarszą i najbardziej podstawową pozostałością na szczycie łańcucha pokarmowego, z [...]
Siema. Znalazlem obszerny artykol na tematy co jesc by schudnac lub przytyc w zaleznosci jaka mamy grupe krwi .Tekst jest troche dlugi ale moze sie komus przyda. Jesli bylo to na forum to wykasujcie to. Pokoleji beda wszystkie grupy opisane. Dieta dla grupy krwi 0 Założenia: Grupa krwi 0 jest najstarszą i najbardziej [...]
[...] biochemiczne. Przykładowe produkty, które Janek powinien stosować: *ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże- należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso : indyk, kurczak ,wieprzowina np. schab, szynka, karkówka , wołowina *twaróg - najlepiej jeść twaróg półtłusty , jest mniej przetworzony. TŁUSZCZE W [...]
Zobaczyłemże na forum pojawiały sie pytania odnośnie diet dla różnych grup krwi więc postanowiłem zebrac to do kupy i zamieścić w poscie aby każdy mógł sie temu bliżej przyjżeć. Dieta dla grupy krwi 0 Założenia diety: Grupa krwi 0 jest najstarszą i najbardziej podstawową, pozostałością na szczycie łańcucha pokarmowego, z silnym i agresywnym [...]
oto jak Arnold wypowiadał się na temat ćwiczeń poszczególnych mięśni :) KLATKA PIERSIOWA Gdy brałem udział w zawodach, klatka piersiowa była jedną z moich najlepszych grup mięśniowych. Ludzie w nieskończoność powtarzali, jak bardzo są pod wrażeniem jej rozmiarów, grubości i pełności. Prawdopodobnie uważali, że zawsze miałem ogromną klatę. Tak [...]